وضعیت منابع آبی کشور وخیم است
اما آنطور که پیشبینی میشود در ماههای اسفند، فروردین و اردیبهشت میزان بارندگیها مطلوب خواهد بود و شاید از این طریق بتوان کسری ورودی آب به سدها را جبران کرد.
بر اساس اعلام هواشناسی علیرغم اینکه در سه ماه آتی میزان بارندگیها افزایشی خواهد بود اما میزان دما یک تا ۱.۵ درجه سانتیگراد نسبت به وضعیت نرمال بیشتر پیشبینی شده است با این وجود وزارت نیرو انتظار دارد که وضعیت نابهسامان منابع آبی با شرایط بارندگی ماههای آینده جبران شود.
بر اساس آمار ارائه شده میزان کل بارندگی در کشور تا کنون ۵۳ میلیمتر ثبت شده و این در حالی است که سال گذشته میزان بارشها ۱۲۷ میلیمتر بوده که نسبت به مدت مشابه امسال ۲.۵ برابر بوده است.
این آمار گویا این است که میزان بارشهای امسال تا این تاریخ نسبت به سال گذشته ۵۸ درصد و نسبت به درازمدت ۴۲ درصد منفی بوده بهطوریکه در حوزه خلیج فارس و دریای عمان میزان بارشها با ۵۱ درصد کاهش و در حوزه دریای خزر هشت درصد و در دریاچه ارومیه ۱۰ درصد کاهش داشته است.
علاوهبر این به جز در شش استان مابقی استانها به شدت با کاهش بارندگی روبهرو بودهاند، تاجاییکه در استان فارس ۷۸ درصد، کرمانشاه ۵۴ درصد، خوزستان ۵۴ درصد، ایلام ۴۸ درصد، کردستان ۳۶ درصد، کهکیلویه و بویراحمد ۴۶ درصد و در استان هرمزگان ۹۳ درصد میزان بارشها منفی بوده است.
همچنین تا تاریخ ۲۲ دیماه کل آبی که به سدهای کشور وارد شده هفت میلیارد مترمکعب بوده در حالی که سال گذشته در این مدت ۱۱ میلیارد مترمکعب آب به سدهای کشور وارد شده به عبارت دیگر ورودی آب به سدهای کشور ۳۷ درصد کاهش داشته است.
نگاه گذرا به آمار وضعیت منابع آبی کشور گویا این است که در حال حاضر شرایط منابع آبی بهشدت وخیم است اما بر اساس پیشبینیهای در نظر گرفته شده بهنظر میرسد که اگر در ماههای آتی شاهد وضعیت نرمال بارندگیها باشیم شرایط تا حد قابل توجهی بهبود مییابد.
منبع: خبرگزاری ایسنا
دسته بندی: خبر
نظری بدهید
لغو پاسخ
ببخشید، برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید
بدون دیدگاه