تحقیقات آماری در بسیاری از کشورها نشان میدهد که میانگین مصرف روزانه آب برای هر نفر حدود ۳۰۰ لیتر و مصرف نهان آب برای هر نفر حدود ۶۰۰۰ لیتر است که بیشترین حجم مصرفی از این ۶۰۰۰ لیتر در حمام استفاده میشود.
وجود هرگونه حیات متکی به وجود آب است تقریبا ۷۰ درصد وزن بدن آب تشکیل میدهد و برای عملکرد درست بدن روزانه به یک تا هفت لیتر آب نیاز داریم.
در این بین هر فرد علاوهبر نوشیدن آب، مصرفهای نهانی نیز دارد به طور مثال در یک استحمام هشت دقیقهای از ۶۲ لیتر آب داغ استفاده میشود که درمقایسه، در یک استحمام متوسط میزان آب مورد استفاده تقریبا ۸۰ لیتر است که همین موضوع اهمت مدیریت مصرف در بخشهای مختل را نشان میدهد.
علاوهبر این ماشین لباسشویی در هر بار شستشو معادل ۳۰ بطری یک و نیم لیتری آب مصرف میکند به همین دلیل لازم است به منظور کاهش مصرف آب ازحداکثر ظرفیت استفاده شود.
از سوی دیگر در تولید بسیاری از مواد غذایی همچون هندوانه آب زیادی مصرف میشود و این در شرایطی است که بر اساس آمار در سال ۹۳ چیزی در حدود ۸۳۳ هزار تن هندوانه از ایران صادر شده است. تحقیقات ثابت کرده هر کیلوگرم هندوانه ۴۰۰ لیتر آب مجازی در خود دارد. این مفهوم به این معناست که در سال ۹۳ معادل ۳۳۳۲۰۰۰۰۰۰۰۰ لیتر آب مجازی از کشوری که با بحران بیآبی دست و پنجه نرم میکند صادر شده است.
علاوهبر این هرکیلوگرم برنج ۳۰۰۰ لیتر آب مجازی دارد؛ یعنی یک بشقاب متوسط برنج ۷۵۰ لیتر آب دارد. هر کیلوگرم ذرت ۹۰۰ لیتر، هر کیلوگرم گندم ۱۳۵۰ لیتر، یک لیتر شیر ۱۰۰۰ لیتر و هر کیلوگرم گوشت قرمز معادل ۱۶۰۰۰ لیتر آب مجازی دارد.
همچنین از هر برگ ۱۰ لیتری کاغذ تا یک بشقاب ۱۷۵۰ لیتری قرمهسبزی، از یک لپ تاپ ۶۰۰۰ لیتری تا یک بستنی ۳۰۰ لیتری را باید بهینه و صرفهجویانه مصرف کنیم تا شاید بحران بیآبی ایرانمان را پشت سر بگذاریم و طبیعت فردا را برای فرزندانمان حفظ کنیم.
برچسبها آب مجازی, آب،, آلودگی آب, اطلاعیه, انرژی, بحران آب, خشکسالی, کودک و انرژی, کودک و نوجوان, مدیریت مصرف
نظری بدهید
لغو پاسخ
ببخشید، برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید
بدون دیدگاه